domingo, 1 de febrero de 2009

Homenatge a l'avi - Culturalia - Publicación Diario Menorca (01-02-09)

Com un simple objecte

Com un simple objecte, unes bolles de llenya, poden despertar tants records i sentiments. Record com si fos avui quant l'avi jugava a n’es joc de la bolla, un joc antic, tradicional i m’atreviria a dir que autòcton, ja que només s'hi segueix jugant a Sant Lluís.

Record tant bé... ses seves mans fermes i a la vegada tant serenes a s'hora de jugar i sa manera de com llençava ses bolles des de sa palma de sa mà i fins a ses puntes des dits, llenagant suaument per amollar-les damunt sa pista de goma, i com poc a poc arribaven "lo" més a prop possible d’es boll o teia.

I amb quina paciència i carinyo m’ensenyava a jugar-hi, ajupit a n’es meu costat, sense ni siquiera sospirar quant me sortia malament, esperant que a sa propera vegada ho fes millor, quant ho aconseguia... ¡ que content que es posava !

Veure jugar a aquest joc,és molt polit, però jugar-hi amb l'avi era tot una aventura. A ca nostra, as costat de sa seva foto, guardam aquestes velles bolles de llenya, encara que estan esquerdades per es pas de tants d'anys i de tant de jugar-hi, però són s'adorn més preuat.

Hi ha persones a ses nostres vides que mus marquen per sempre, i que quant s'en van, mus deixen un poquet de sí mateix i a la vegada s'enduen un poquet de noltros, però es records queden per explicar-los a n’es nostres fills i nets.

2 comentarios:

Catx dijo...

Un homenatge molt polit i sincer. Felicitats Moises.

USOA SILVESTRE dijo...

Hola!
me gusta mas en color
enhorabuena
salut

Seguidores